Kurun artık koalisyonu

BU KADAR AÇIKLAMA YETER,
MİLLETİ BIKTIRMAYIN
7 Haziran seçimlerinde Meclis’e 4 parti girdi. AK Parti, CHP, MHP ve HDP seçimden bu yana konuşuyor, konuştukça konuşuyor… Olmazları anlatıyorlar sadece. Peki, bu koalisyonun oluru nedir?
Sanki koalisyonu gazeteciler kuracak, millet kuracak. Her parti lider 7 Haziran’dan bu yana olmazlarını yani kırmızıçizgilerini açıklıyorlar. Koalisyon olması için şartlarını ortaya koyuyorlar. Nuri Kayış yazdı Cumhurbaşkanı ve 4 Genel Başkanın niyetlerini.
Nedir hedefiniz? Erken seçim mi? Bundan da korkmayın, millet erken seçim istemiyor” diye hayali senaryolar kurmayın. Erken seçimi patronlar da istemiyor, Milletvekilleri de istemiyor.
Patronlar, “ kurun koalisyonu, icraata başlayın, ekonomi krize girmesin” diyorlar.
Milletvekilleri, “ Yahu şu kadar para harcadık, bir daha seçilir miyiz? Bilemeyiz. 2 yıl vekillik yapalım ki yüksek maaşlı emekliliği kazanalım” diye karşı çıkıyorlar erken seçime.
Muhalefet Partileri, “ AK Parti erken genel seçimden istikrar bozulacak kampanyası ile yine tek başına iktidar olabilir ” diye korkuyorlar.
Peki, o halde ben de diyorum ki 7 Haziran’dan bu yana 15 gündür havanda su dövüyor, konuşuyor, konuşuyorsunuz. Olmazları açıklıyor, nasıl bir koalisyon kurulsun diye oturup anlaşacağınıza bir birinizi suçluyorsunuz.
Yeter artık yeter. Anlaşın kurun koalisyonu, ülkeyi hükümetsiz bırakmayın.