İç Güvenlik Yasa Tasarısını Meclis’ten geçirmek için Hükümet kararlı, muhalefet de geçirmemek için kararlı. Meclis çoğunluğu AK Parti’de olduğundan muhalefet ancak geciktirme yapabiliyor
İç Güvenlik Yasa Tasarısı AK Parti ile Muhalefet Partileri arasında büyük bir gerilime neden oldu. Muhalefet Partileri Vali, Kaymakam ve Polise verilen yetkilere şiddetle karşı çıkıyorlar.
Hükümet muhalefet ile oturup konuşmaya ve anlaşmaya yanaşmıyor. Muhalefet ise AK Parti hükümetinin 13 yıldır yargı ve güvenlik yasalarında yaptığı yanlışlıkları öne sürerken,” yine yanlış yapacak, pişman olacaksınız” diyor…
AK Parti kurucusu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ ün de endişe duyduğu maddeler muhalefetin de tepki gösterdiği maddeler olunca “bu inat neden “ diye soruyorum.
Saatler süren görüşmelerde muhalefet ancak geciktirme yapabiliyor. Meclis’te çoğunluğa sahip AK Parti kurmayları da muhalefetin bu direnişini kırmak için İç Tüzüğü de zorluyorlar.
Aslında AK Parti bu iç güvenlik yasa tasarısı ile CHP, MHP ve HDP’ nin birleşerek muhalefet yapmasını da sağladı.
Türk Siyasetinde son yıllarda en büyük eksiklik bu tür önemli yasalarda iktidar ve muhalefetin birlikte hareket edememesidir.
7 Haziran’da yapılacak Genel Milletvekili seçimi öncesi bu denli önemli bir yasanın çıkartılmasını muhalefet, “ AK Parti’nin seçmene baskı yasası “ olarak değerlendirirken, AK Parti kurmayları sokaklarda yaşanan terör olaylarının engellenmesi için iç güvenlik yasasının bütünüyle çıkarılması gerektiğini vurguluyorlar.
Sonuçta Meclis’ten vatandaşa yansıyan görüntülerin hem iktidar hem de muhalefet partilerinin temsilcisi milletvekillerine yakışmadığını ifade ediyorum.