Aklın yolu bir

Aklın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikasında % 100 değişim yaşanıyor. İsrail ile barışıp Rusya’dan özür diledikten sonra sıra Mısır ve Suriye’ye mi geldi sorusunu Yeniçağ Gazetesi ile birlikte sorduk.

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan azledilmesi Türkiye’nin dış politikasında çok önemli değişikliklere yol açıyor.
Akıllara gelen soru Davutoğlu’da Erdoğan’ı aldattı mı?
“Komşularla sıfır sorun” politikası Davutoğlu’nun Erdoğan’a dış politika danışmanlığı yapmasından sonra hızla değişmeye başladı.
Libya, Mısır, Irak, İran, Suriye, İsrail, Amerika, Rusya ve son olarak da Almanya başta Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz kriz aşamasını dahi geçti.
Davutoğlu hamisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından azledilip yerine Binali Yıldırım atanınca dış politikada radikal adımlar atılmaya başlandı.
İsrail ile yazılı olmasa da özür gibi resmi bir açıklama olmasa da Türkiye birkaç küçük taviz sonunda İsrail ile barıştı ki Erdoğan’ın Rusya’dan özür dilemesi ile savaş eşiğinden dönen bu kriz da ilk adım atıldı.
Yukarıda saydığımız ülkeler arasında en önemli sorunu yaşadığımız 2 ülke var ki biri Mısır, diğer ise Suriye.
Türkiye’nin bu iki ülke ile arasını nasıl düzelteceği konusunda düğümlendi.
Erdoğan’ın Mısır’a heyet gönderme kararı bir nebze de olsa umut yaratır ama 3 milyon Suriyeli’yi hem de vatandaş yapalım mantığı ile ülkemizde barındırırken Suriye ve Esad ile nasıl barış sağlanacağı merak konusu.

Yıllarca Amerika’da Gazetecilik yapan Savaş Süzal ile aynı görüşü paylaştık

Aklın-3
Bu konudaki yazım Yeniçağ Gazetesinin usta kalemi yazar Savaş Süzal’ın köşe yazısı ile ayni güne denk geldi.
Şimdi gözler Mısır ve Suriye konusunda Erdoğan’a çevrildi.