MASAK – FETÖ – CIA

Masak - fetö - cia

Devletin en mahrem damarlarına sızan ihanet şebekeleriyle mücadele kesintisiz sürerken, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in resmi “X” hesabından yaptığı son derece kritik açıklamalar, Türkiye’nin mali hafızasının nasıl hedef alındığını ve casusluk ağının MASAK – FETÖ boyutunu gözler önüne serdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen “Siyasal veya Askerî Casusluk” soruşturmasının detaylarını paylaşan Bakan Gürlek, olayın korkunçluğunu şu çarpıcı cümlelerle resmen duyurdu. Bu duyuru da akıllara 15 Temmuz’u getirince MASAK – FETÖ – CIA boyutunu hatırlatmak gerekti.

EYVAH: MASAK – FETÖ – CIA

Gürlek dedi ki: MASAK’ın kritik dijital altyapısını oluşturan Entegre Mali İstihbarat Sistemi’ne (EMİS) yönelik yetkisiz işlemler yapıldığı, 2012-2018 yılları arasında bu altyapıda FETÖ / PDY’nin mahrem yapılanmasıyla bağlantılı şirketlerin etkili olduğu belirlendi. (Not: PDY, Paralel Devlet Yapısıdır. OU)

EYVAH: MASAK – FETÖ – CIA

Gürlek dedi ki: Siyasi Nüfuz Sahibi Kişiler Listesi’ne (PEP) ilişkin koruma sisteminin devre dışı bırakıldığı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yakınları ile bazı bakanlara ait özel sorgulamaların gerçekleştirildiği saptandı.

EYVAH: MASAK – FETÖ – CIA

Gürlek dedi ki: Sistemdeki bazı kayıtların bütünlüğüne ilişkin şüpheli durumlar ile bazı veri alanlarının sonradan silinmiş olabileceğine yönelik teknik bulgulara ulaşılmış; yönetici yetkisine sahip kullanıcıların işlemlerinin geriye dönük denetlenmesini sağlayacak log (işlem) kayıtlarının ise tutulmadığı tespit edilmiştir.

EYVAH: MASAK – FETÖ – CIA

Gürlek dedi ki: Soruşturma kapsamında bugün İstanbul merkezli ve Ankara’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; aralarında olay tarihinde MASAK Başkan Yardımcısı olarak görev yapan kişinin de bulunduğu 22 şüpheli hakkında adli işlem başlamış; soruşturma kapsamında AGMLAB A.Ş. ve MRD A.Ş.’ye mahkeme kararıyla el konulmuş ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanmıştır.

Neden EYVAH dedim? Neden MASAK – FETÖ – CIA dedim?

Çünkü 15 Temmuz hain FETÖ kalkışması Adalet Bakanı Gürlek’in açıklaması ile.tekrar gündeme getirildi

Ve hatırlatmam gereken tarihi bir tespit var.

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda ifade veren MİT Eski Müsteşarı Emre Taner, bu ihanet şebekesinin boyutu hakkında şu tarihi uyarıda bulunmuştu:

“2’nci, 3’üncü, 4’üncü darbeden endişe ediliyorsa FETÖ’nün boyu çok kısa kalır. Arkasındaki ortak aklın, arkasındaki küresel aklın mutlaka göz ardı edilmemesi gerekir. 15 Temmuz’u diğer darbelerden ayıran en önemli unsur dış destek boyutudur.”

Bu açıklamada Emre herhalde Patagonya istihbarat örgütünü ima etmemiştir. Kuşku yok ki FETÖ – CIA herkesin aklına gelmiştir. Bu nedenle Adalet Bakanının MASAK ve FETÖ açıklaması akla CIA’yı getirmiştir.

Sonuç:

Bugün MASAK verilerine sızanlar ile dün devleti ele geçirmeye çalışanlar aynı odak tarafından beslenen hainlerdir…

Nerede olurlarsa olsunlar, o casuslar ve arkalarındaki küresel akıl bu milletin de Türk yargısının da önünde hesap vereceklerdir!

İşte satır satır Adalet Bakanının resmi “X” hesabından yaptığı açıklamanın tam metni:

DEVLETİMİZİN MALİ İSTİHBARAT AĞINA YÖNELİK CASUSLUK FAALİYETİ YÜRÜTENLER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın’ın liderliğinde; FETÖ başta olmak üzere devletimizin kurumlarına sızmaya, kamu kaynaklarını ve kritik bilgi sistemlerini örgütsel amaçlarla kullanmaya teşebbüs eden yapılara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzle yürütülen “Siyasal veya Askerî Casusluk” soruşturmasında; Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında (MASAK) kullanılan Entegre Mali İstihbarat Sistemi’ne (EMİS) yönelik yetkisiz işlemler ve sistem kayıtlarının güvenliğine ilişkin önemli bulgulara ulaşılmıştır.

Akın gürlek, di pietro karşılaştırması be masak fetö cia
Akın gürlek, masak fetö cia

Soruşturmada, 2012-2018 yılları arasında MASAK’ın kritik dijital altyapısının geliştirilmesi ve sürdürülmesi süreçlerinde FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanmasıyla bağlantılı kişi ve şirketlerin etkili olduğuna ilişkin tespitlere ulaşılmıştır.

Yapılan incelemelerde; EMİS yazılımının 2012 yılından itibaren AGMLAB A.Ş. tarafından geliştirildiği, bu şirket ile MRD A.Ş. ve 667 sayılı KHK ile kapatılan Barış Ata A.Ş. arasında ortaklık ve yönetim ilişkileri bulunduğu, şirketlerin bazı ortaklarının FETÖ/PDY’nin askerî ve bilişim mahrem yapılanmalarında üst düzey sorumluluk üstlendiklerine ilişkin bulgular elde edilmiştir.

Bu kişiler arasında örgütün Deniz Kuvvetleri, bilişim, savunma sanayii ve Jandarma mahrem yapılanmalarında sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği tespit edilen isimlerin bulunduğu; bunların önemli bir bölümünün 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde veya hemen sonrasında yurt dışına çıktığı belirlenmiştir.

EMİS üzerinde yapılan teknik incelemelerde ise Siyasi Nüfuz Sahibi Kişiler Listesi’ne (PEP) ilişkin koruma sisteminin devre dışı bırakıldığı ve ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yakınları ile bazı bakanlara ilişkin sorgulamaların gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

Sistemdeki bazı kayıtların bütünlüğüne ilişkin şüpheli durumlar ile bazı veri alanlarının sonradan silinmiş olabileceğine yönelik teknik bulgulara ulaşılmıştır; yönetici yetkisine sahip (admin) kullanıcıların işlemlerinin geriye dönük denetlenmesini sağlayacak log (işlem) kayıtlarının ise tutulmadığı tespit edilmiştir.

Tüm bu bulgular; FETÖ/PDY’nin yalnızca devlet kurumlarına personel üzerinden sızmadığını, devletimizin en kritik mali istihbarat sistemlerinin bilişim altyapısı üzerinde de yapılanarak vatandaşlarımızın kritik mali verilerine erişim imkânı elde etmiş olabileceğine ilişkin son derece ciddi bir tabloyu ortaya koymaktadır.

Soruşturma kapsamında bugün İstanbul merkezli ve Ankara’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; aralarında olay tarihinde MASAK Başkan Yardımcısı olarak görev yapan kişinin de bulunduğu 22 şüpheli hakkında adli işlem başlamıştır.

Şüphelilerden 5’i yakalanarak gözaltına alınmış, yurt dışında olduğu belirlenen 16’sı hakkında siyasi ve askeri casusluk suçundan yakalama kararı çıkartılmış, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürmektedir.

Soruşturma kapsamında AGMLAB A.Ş. ve MRD A.Ş.’ye mahkeme kararıyla el konulmuş ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanmıştır. İlgili dönemlerde MASAK Başkanlığı görevinde bulunan üç eski başkanın da adli makamlarca ifadelerine başvurulacaktır.

Bu son derece önemli soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve operasyonu başarıyla gerçekleştiren İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

Devletimizin kurumlarına sızan, kritik bilgi sistemlerimizi örgütsel amaçlarla kullanmaya çalışan ve millî güvenliğimizi hedef alan FETÖ/PDY yapılanmasına hukuk önünde hesap sormaya devam edeceğiz.

FETÖ başta olmak üzere, haklarında soruşturma veya yargılama yürütülürken yurt dışına kaçan kişiler ile suç örgütü firarilerinin iade süreçlerini kararlılıkla takip ediyoruz.

Kırmızı bülten süreçlerinden iade dosyalarının güncellenmesine kadar bütün adımları titizlikle yürütüyor; her yeni delili ve beyanı dosyalara ekleyerek taleplerimizi ilgili ülkelere iletiyoruz.

ABD makamlarıyla da adli iş birliğini sürdürüyor, iadesini talep ettiğimiz kişilerin Türkiye’ye getirilmesi konusunda daha güçlü iş birliği bekliyoruz.

Nerede olurlarsa olsunlar, adaletten kaçanların Türkiye’ye iadesi ve yargı önüne çıkarılması için gerekli tüm adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.

Değerli okurlarım,

Türkiye’de son yaşanan FON krizi görüyorsunuz ortaya hem halkın nasıl hortumlandığını gösteriyor hem de derin araştırma sonucu devletin en gizli kurumlarında hain Gülen cemaatinin izleri ortaya çıkıyor.

MASAK – FETÖ casusluk araştırması sonucunda ortaya Paralel Devlet Yapısı PDY ve FETÖ çıkıyor.

Kuşku yok ki maşa Gülen’i kullanan yıllarca kullanan Amerikan Haber Alma Teşkilatı CIA’dır.

Fon hortumcularından hesap sorma tamam da siyasilerden ve bürokratlardan da hesap sorulacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir