Üniversite kaybetti medya ise kazandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Osmanlıca” eğitimi konusunda yaptığı açıklamaya belki toplumun birçok kesimi gibi ben de karşı çıktım.

Bu konuda yaptığım araştırmada da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde Osmanlıca uzmanı olarak Prof. Dr. Yılmaz Kurt ismini öğrenip randevu alarak kendisini ziyaret ettim.

Yılmaz hoca ile konuştukça, onu tanımaya başlayınca kendisine Sonsöz’de yazarlık teklif ettim. Haftada 2 gün yazmayı kabul etti ve Türk medyası çok kıymetli bir yazar kazandı. Yazılarını okuyunca hocamızın hayranı olmaya başladım. Bu arada aylarda geçiyordu ve öğrendim ki hocamız 19 Ocak’ta mütevazı bir törenle emekli olacak.
Bu önemli gününde hocamızı yalnız bırakmadık ve Tarih Bölümü Başkanlığı ile Ankara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi görevlilerinin konuşmalarına ben de naçizane katıldım.

Yılmaz Hocama,” Üniversite sizi kaybetti ama Türk Medyası sizi kazandı” hocam dedim. Meslektaşlarının verdiği hediyeleri eşiyle birlikte alan yazarımız Prof. Dr. Yılmaz Kurt’a emeklilik döneminin hayırlı olmasını dilerim.

Hocam artık yazılarınızı 6 güne çıkartacak zamanı umarım bulursunuz. Aramıza bir kez daha hoş geldiniz. 1949 yılında Osmaniye’de doğan Prof. Dr. Yılmaz Kurt evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir