Yeter artık bitsin bu Taksim inadınız

1 Mayıs işçi bayramı için hem hükümete hem sendikalara çağrı
Elbette Taksim’in 1 Mayıs açısından tarihsel önemi vardır. Elbette bu önem tarih oldu. Hükümet ile sendikalar arasında yaşanan karşılıklı inat nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı Taksim inadı nedeniyle coşkulu bir kutlama yerine maalesef yasa dışı eylemlere dönüşüyor.
1 Mayıs 1977 İşçi Bayramında, 34 kişinin hayatını kaybettiği 136 kişinin yaralandığı olaydır. Elbette Türk siyasi ve çalışma hayatı için kara bir gündür. Yaşananları tekrar yazmakta yarar yoktur.
38 yıl sonra bugün İşçi Bayramı nedeniyle Hükümet Taksim meydanını mitinge kapatıyor, 20 binden fazla polis ile işçilerin Taksim meydanına girmesini engelliyor.
Çünkü Sendikalar ısrarla, inatla 1 Mayıs İşçi Bayramını Taksim’de kutlamak istiyorlar. İster haklı ister haksız bulun ana Hükümet de ısrarla ve inatla Taksim Meydanını yasaklıyor.
Kısaca her iki tarafta inat ediyor, inatta ısrar ediyor.
Bakın 2-3 yıl sendikalar kutlamalarını Taksim Meydanı yerine İstanbul’un Miting alanı olan yerlerinde bu kutlamaları yapsalar emin olun her 1 Mayıs’ta Taksim gerilimini yaşamayız.
Hem hükümetin hem Sendikaların şikâyet ettiği Provokasyon yanlılarının ipliği de pazara çıkmış olur.
İşçiler bu mitinglerle sorunlarını daha net şekilde ortaya koyarlar.
Taksim’in önemi de gerginliği de ortadan kalkar ve ileriki yıllarda da Taksim’de 1 Mayıs Kutlamaları olaysız bir şekilde kutlanmaya başlanılır.
Gerek Hükümete, gerekse Sendikalara çağrıda bulunuyorum:
YETER ARTIK BİTSİN BU TAKSİM İNADINIZ