Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanı

MKYK kararını 45 dakikada verdi ve Binali Yıldırım AK Parti yeni Genel Başkanı oldu. Şimdi Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

Genel Başkan oldu Binali Yıldırım ama Başbakan olacak mı? Türkiye’nin günlerdir merakla beklediği soru da cevabını büyük ihtimalle bugün bulacak.

MKYK toplantısı sona erdi ve Binali Yıldırım AK Parti genel başkan olması 45 dakika süren toplantıda oy birliği ile kararlaştırıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Merkezinde yeni Genel Başkan’ın açıklanacağı toplantıya katılmadı. Ancak bir çok bakan toplantıda yer aldı.

Bu arada Parti sözcüsü Ömer Çelik Binali Yıldırım ismini saat 13:00’te AK Parti genel merkezinde yeni Genel Başkan olarak resmen açıkladı.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, sadece 45 dakika sürdü.

Çelik konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti arasında bir milim dahi fark olmadığını vurgulayarak “Liderimiz, Kurucu Başkanımıza zatı devletlerine saygılarımızı sunuyoruz” dedi. Salonda bu sözler uzun süre alkışlarla karşılandı.

Çelik, ” Biz AK Parti’de siyaset yapan kadrolar Allah’tan ve milletten emir alan siyasetçileriz. Kulağını millete diken bir kadrodur. ” diye konuştu.

Çelik temayül oylamasında öne çıkan ismin MKYK tarafından da seçildiğini belirterek Genel Başkan adayımız Binali Yıldırım’dır” dedi.

Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanı oldu
Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanı oldu

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR:

Binali Yıldırım , 20 Aralık 1955 tarihinde Erzıncan Refahiye’de dünyaya geldi. Baba adı Dursun,anne adı Bahar’dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşave Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı bölümdeyüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa veDeniz Bilimleri Fakültesi’nde asistan ve araştırma görevlisiolarak çalıştı.

1978 – 1993 yılları arasındaTürkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’ndeçeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990 – 1991 yılları arasındaİsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve MalGüvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitimsırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’daçeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ilebirlikte kontrollerde bulundu.

1994 – 2000 yılları arasındaİstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleriİşletmeleri’nde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. Bugörevi sırasında İstanbul’da toplu taşımacılığın denizkaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Baştaİstanbul – Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, AdnanMenderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulmasıolmak üzere İstanbul’a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal,22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO’yu alanında dünyanın enbüyük şirketleri arasına soktu.

1999 yılında deniz toplu taşımacılığıve turizme katkılarından dolayı uluslararası “Skal Kulübü”tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

3 Kasım 2002 genel seçiminde AK Partiİstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek, 58. ve 59. AKParti hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı.

22 Temmuz 2007 genel seçiminde AKParti Erzincan milletvekili seçildi ve 60. AK Parti hükümetindeUlaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti.

12 Haziran 2011 genel seçiminde AKParti İzmir milletvekili seçildi ve 61. AK Parti hükümetindeUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti.
1 Kasım 2015’de AK Parti İzmir Milletvekili olarak yeniden Meclis’e girdi

Öncüllerinden farklı olarak, 11 yılüst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzunsüreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldu.